سال نو مبارک ،،،،،،،،سال اقتصاد مقاومتی تولید-اشتغال گرامی باد روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان باشت
چهارشنبه ٠٩ فروردين ١٣٩٦
Fmenu Not Found
اخبار > مراقبتهای بهداشتی مصرف آجیل در آستانه ایام نوروز توسط مدیر شبکه بهداشت ودرمان باشت


  چاپ        ارسال به دوست

به مناسبت فرارسیدن ایام نوروز عنوان شد

مراقبتهای بهداشتی مصرف آجیل در آستانه ایام نوروز توسط مدیر شبکه بهداشت ودرمان باشت

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان باشت:کریم رضایی مدیر مدیر شبکه بهداشت ودرمان باتوجه به فرارسیدن ایام نوروز  توصیه های بهداشتی رابرای عموم شهروندان ارائه کردند
بهار آمد و به باغ
شیوه رستن آموخت.
و چه زیبا؛
پرندگان
در هیبت گل ها
نعمه سرایی و..........
و البته باز هم یک سنت دیرین
خانه تکانی
اجیل و تنقلات
سفره عید
و ..........
خادمان سلامت شهرستان باشت با ارزوی سالی سرشار از سلامتی و پیروزی برای هموطنان؛ موارد زیر را توصیه مینمایند:

همواره رکن اصلی هر سفره ای؛ بهداشت مواد غذایی است.
و افراط و تفریط در مصرف مواد غذایی ؛ باعث مشکلات تغذیه ای خواهد شد.

فواید آجیل :
 آجیل دارای مغزهایی است که  دارای فواید تغذیه‌‌ای بسیار زیاد و سرشار از مواد مغذی و ریزمغذی است. چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع‌ نشده است که کلسترول خون را پایین آورده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌‌دهد. چربی اغلب مغزها تا ۹۰ درصد از اسیدهای چرب اشباع‌ نشده تشکیل شده است.
 آجیل‌‌ها سرشار از پروتئین، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف هستند. ویتامین E و اسید آمینه آرژنین موجود در آجیل به حفظ سلامت رگ‌های خونی، کاهش فشار خون و پیشگیری از حملات قلبی کمک می‌کند. خوردن غذاهای حاوی ویتامین E ، از جمله آجیل، باعث کم شدن خطر ابتلا به سرطان می‌شود. آجیل‌‌ها سرشار از فیبر هستند که این فیبرهای غذایی، هم به رفع یبوست کمک می‌کنند و هم با ایجاد احساس سیری،  مانع از پرخوری می‌شوند. این فیبرهای غذایی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ هم بسیار مفیدند. مطالعات نشان می‌‌دهند که مغزهای گردو، فندق، بادام، پسته، بادام‌زمینی و انواع تخمه، دستگاه دفاعی بدن را در مقابله با عوامل خارجی تقویت می‌کنند. پیشگیری از پوکی استخوان و بیماری‌های دوران پیری نیز از دیگر خواص آجیل‌ها است.

مضرات آجیل :
مشکلات بهداشتی دهان و دندان؛ خط اول مضرات آجیل و تنقلات عید است
مصرف بي‌رويه و زیاد و بدموقع  آجيل در کنار مصرف شيريني و شکلات، باعث بروز مشکلات گوارشي مثل ‌درد‌هاي شکمي، تهوع و استفراغ در کودکان و مانع مصرف وعده‌هاي اصلي غذا مي‌شود و به اين ترتيب تداوم اين وضعيت به مدت  دو هفته طي تعطيلات نوروزي، ممکن است به بروز مشکلات جدي در تغذيه کودکان منجر شود.
 بهترین میزان برای مصرف آجیل یک مشت  دست است و تفاوتی نمی کند که فرد بزرگسال یا خردسال باشد. هر فردی متناسب با مشت بسته خود می تواند آجیل مصرف کند و این قاعده برای کودکان نیز مشابه است. باید توجه داشته باشیم که مصرف بی قاعده آجیل ها و دانه های روغنی می تواند موجب تجمع بیش از حد چربی در بدن و اضافه وزن شود

# یادمان باشد هر۱۰۰ گرم آجیل معادل ۱۳۰ گرم برنج و ۱۰۰ گرم مرغ کالری دارد#

توصیه های بهداشتی مصرف آجیل:

۱.همیشه آجیل را به اندازه مصرف خرید کنید و در صورت اضافه آمدن ؛ بهترین راه نگهداری ان ۶ماه در یخچال و یک سال در فریزر است.
۲.آجیل را به جای خرید از دوره گردان و دست فروشان و ماشینهای کنار خیابان و ... از مغازه های آجیل فروشی دارای پروانه کسب و دارای شرایط بهداشتی بخرید (داخل مغازه و دور از نور آفتاب و در محلی تمیز و خشک).
۳.از خرید و مصرف آجیل های رنگ شده خودداری نمایید زیرا تمامی رنگ هایی که به آجیل زده می شود اعم از خوراکی و غیر خوراکی؛ غیرمجاز است.
۴. آجیل تازه خرید کنید که آجیل کهنه میزان احتمال الودگی ان با سم آفلاتوکسین بیشتر است و باعث بیماری  و بدخیمی میشود.
۵.در صورتی که آجیل را بین دو انگشت که خیس است قرار دادید و یا در کف دست ریختید و بعد از مدتی رنگی شد از خرید چنین آجیلی خودداری نمائید .
۶.از خرید پسته های براق و خیلی شور که به انگشتان می چسبد خودداری فرمایید.
۸.نگهداری آجیل و خشکبار در مکان های مرطوب موجب کپک زدگی و قارچ زدگی آنها می شود.
۹. آجیل های خام از انواع شور بهتر هستند، مصرف مکرر آجیل های شور نه تنها برای سلامت مفید نیستند بلکه می تواند مشکل هایی مانند ابتلا به فشار خون بالا و ناراحتی های قلبی و چاقی را نیز به دنبال دارد.
۱۰ . بهتر است بادام، پسته، فندق، بادام هندی یا زمینی را با پوست بخرید و البته بدون سوراخ و کهنگی.
۱۱. به ظاهر آجیل خوب دقت کنید، وجود حفره یا کپک زدگی از نشانه های کهنگی آجیل است .
۱۲. از خرید پسته های خیلی لب خندان و یا مغز قرمز خودداری نمایند
۱۳. بهتر است از بچه ها و سالمندان با آجیل های نرم و شیرین پذیرایی کرد.
۱۴.آجیل بهتر است که دارای بسته بندی زیبا وسالم بوده و  مشخصات بهداشتی و استاندارد  از قبیل تاریخ تولید و انقضاء و پروانه ساخت روی آن ثبت شده و محل نگه داری آن دور از نور خورشید و گرد و غبار و خشک و خنک باشد.
۱۵.باقیمانده آجیل را پس از هر بار پذیرایی در ظروف در بسته قرار داده و در مکانی خشک و خنک  و یا در یخچال نگه داری نمایید.
۱۶. بهتر است که آجیل و تنقلات ؛ از یک ساعت قبل از غذا مصرف نگردد.
۱۷. بیماران مبتلا به پرفشاری خون بهتر است از آجیل خام استفاده نمایند.
۱۸ .از شکستن پوسته آجیل با دندان اکیدا خودداری فرمایید.
۱۹.از آجیل ها و مغزهای مفید بیشتر استفاده کنیم مخصوصا گردو.
۲۰ .مسواک زدن  و استفاده از نخ دندان بعد از هر وعده مصرف آجیل و غذا و تنقلات توصیه همیشگی ماست‌.

تندرست باشید در پناه خدا...

کریم رضائی
مدیر شبکه بهداشت و درمان باشت


٠٨:٢٢ - 1395/12/24    /    شماره : ١٤٥٩٥    /    تعداد نمایش : ٢٤


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




باهدف اهمیت سلامت روان درمحیط کار درشروع سال جدید صورت گرفت
اردوی تفریحی ،گردشگری خادمان سلامت باشت باصرف صبحانه درمنطقه تفریحی شلالدون +تصاویر
اردوی تفریحی ،گردشگری پرسنل شبکه بهداشت ودرمان باشت باحضور مدیریت شبکه بهداشت وجمعی از کارکنان وصرف صبحانه درمنطقه زیبای شلالدون برگزار شد
 ١٠:٣٠ - 1396/01/07 - نظرات : ٠متن کامل >>
به مناسبت ایام نوروز صورت گرفت
بررسی ونظارت وکنترل مواد غذایی درمنطقه تفریحی وگردشگری شلالدون باشت درایام نوروز +تصاویر
مدیرشبکه بهداشت به همراه کارشناسان ستادی بهداشت محیط به مناسبت ایام نوروز از واحدهای صنفی منطقه تفریحی وگردشگری شلالدون در بخش بوستان از شهرستان باشت بازدید کردند
 ٠٩:٣٢ - 1396/01/06 - نظرات : ٠متن کامل >>
به مناسبت فرارسیدن ایام نوروز عنوان شد
مراقبتهای بهداشتی مصرف آجیل در آستانه ایام نوروز توسط مدیر شبکه بهداشت ودرمان باشت
کریم رضایی ،مدیر مدیر شبکه بهداشت ودرمان باتوجه به فرارسیدن ایام نوروز توصیه های بهداشتی رابرای عموم شهروندان ارائه کردند
 ٠٨:٢٢ - 1395/12/24 - نظرات : ٠متن کامل >>
به مناسبت شب چهارشنبه سوری صورت گرفت
جلسه کارگروه سلامت در حوادث غیر مترقبه درشبکه بهداشت ودرمان باشت برگزار شد +تصاویر
برگزاری جلسه هماهنگی جهت آمادگی کامل برای مقابله با خطرات وحوادث احتمالی شب چهارشنبه سوری درسطح شهرستان باشت
 ١١:١٩ - 1395/12/23 - نظرات : ٠متن کامل >>
باهدف معدوم سازی مواد غذایی تاریخ گذشته صورت گرفت
امحاء مواد غذایی تاریخ گذشته در شهرستان باشت +تصاویر
مواد غذایی فاسد شدنی جمع آوری شده از سطح بازار شهرستان باشت درمحل جمع آوری زباله توسط شبکه بهداشت ودرمان باشت امحاء شد
 ٠٧:٣٩ - 1395/12/22 - نظرات : ٠متن کامل >>
به مناسبت هفته منابع طبیعی صورت گرفت
مشارکت مدیر شبکه بهداشت ودرمان باشت درکاشت درخت باحضور مسئولین شهرستان باشت+تصاویر
به مناسبت هفته منابع طبیعی مدیر شبکه بهداشت ودرمان باشت وجمعی از همکاران باحضور در جمع بسیجیان در امر درخت کاری مشارکت کردند
 ١٣:٢٩ - 1395/12/21 - نظرات : ٠متن کامل >>
باهدف نظارت وکنترل بیشتر بر بازار صورت گرفت
گشت مشترک شبکه بهداشت ودرمان شهرستان باشت ودستگاههای نظارتی ویژه ایام نوروز+تصاویر
گشت مشترک معاونت بهداشتی شبکه بهداشت ودرمان باشت همراه با امورصنفی،تعزیزات ،جهاد کشاورزی ،صنعت ،معدن وتجارت در سطح بازار شهرستان باشت
 ٠٧:٣٩ - 1395/12/21 - نظرات : ٠متن کامل >>
تراژدی تلخ و غمبار اسراف را در منازل ، رستوران ها ، سلف سرویس ها و مراسم عزا و شادی
مدیر شبکه بهداشت ودرمان باشت از اسراف 400 میلیارد تومانی مواد غذایی در استان خبرداد
کریم رضایی اظهار داشت ؛با نگاهی به جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد است که 1% جمعیت کشور را تشکیل میدهد به طور تقریبی در استان ما حدود 380 تا 400 میلیارد تومان اسراف مواد غذایی و حدود 30میلیارد ضایعات نان داریم
 ٠٨:٥٢ - 1395/12/18 - نظرات : ٠متن کامل >>
به مناسبت فرارسیدن سال نو انجام میگیرد
طرح تشدید نظارت گشت بسیج سلامت نوروزی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان باشت درایام نوروز
در راستای ارتقاء سلامت مسافران نوروزی وشهروندان، برنامه ریزی لازم جهت اجرای هرچه بهتر بسیج سلامت نوروزی در شهرستان باشت صورت گرفته است
 ٠٧:٤٣ - 1395/12/14 - نظرات : ٠متن کامل >>
جهت مقابله باشیوع آنلوآنزای پرندگان صورت گرفت
برگزاری جلسه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شبکه بهداشت ودرمان باشت +تصاویر
به منظور پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان جلسه ای باحضور مدیران دستگاههای متولی دراتاق مدیریت شبکه بهداشت ودرمان باشت تشکیل شد
 ١١:٢٤ - 1395/12/10 - نظرات : ٠متن کامل >>
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 5075
 بازدید امروز : 22
 کل بازدید : 41085
 بازدیدکنندگان آنلاين : 4
 زمان بازدید : 0.6084
اوقات شرعی